Zwolle wint Jong Lokaal Bokaal voor positief jeugdbeleid

dinsdag 20 januari 2015
Zwolle wint Jong Lokaal Bokaal voor positief jeugdbeleid

De gemeente Zwolle heeft maandag de Jong Lokaal Bokaal gewonnen, een prijs voor de gemeente die zich inzet voor positief jeugdbeleid en jongerenparticipatie. De jury noemde in haar rapport jongerencentrum Level Z in Stadshagen en de daar ontwikkelde ABC methode als voorbeeld voor positief jeugdbeleid.

De zichtbaar trotse wethouder jeugd, Ed Anker, mocht de grote glimmende bokaal samen met de jongeren van Jongerenraad Zwolle in ontvangst nemen. “Vanzelfsprekend ben ik ontzettend trots op deze eervolle onderscheiding. Wat mij betreft zijn het onze jongeren die deze prijs zelf verdiend hebben. We zoeken als gemeente samen met hen continu naar manieren om hen zelf kansen te geven en die ook te verzilveren. In die zin is het, zeg maar, een heel volwassen jeugdbeleid. We zeggen: denk je dat het beter kan, doe het dan. En als het even nodig is, helpen we elkaar een handje”, aldus de wethouder.

Ook voorzitter van Jongerenraad Zwolle, Henk Sikkema, is erg blij met de prijs: “Geweldig dat we gewonnen hebben, dat is een mooie beloning voor ons werk! In twee jaar tijd hebben we met de jongerenraad al veel opgebouwd en hebben we het contact met de gemeente versterkt. We zorgen nu ook dat de gemeente de jongeren beter kan vinden, in plaats van dat we alleen maar inhoudelijk advies geven.”

Juryrapport
De jury was in haar rapport lovend over het jongerenbeleid van de gemeente Zwolle. Zwolle bereikt met haar jeugdbeleid veel verschillende doelgroepen, ook de ‘oudere’ jongeren. Het valt op dat Zwolle een breed scala aan ontwikkelingsgerichte activiteiten aanbiedt. Jongeren in Zwolle hebben de mogelijkheid om op verschillende manieren impact te hebben. De jury juicht toe dat Zwolle jongeren de verantwoordelijkheid geeft die ze kunnen dragen en hen ook betrekt bij complexere thema’s zoals de transitie. Hierin is de gemeente Zwolle een voorloper op andere gemeenten.

De Jong Lokaal Bokaal is een initiatief van NJR en het ministerie van VWS in samenwerking met de HU.

Foto: Willeke Machiels

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!