U moet vijftig rijden in een woonwijk.. mag dat?

zondag 8 februari 2015
U moet vijftig rijden in een woonwijk.. mag dat?

Nee, dat mag niet. Althans, niet op de Nijerwalstraat in Werkerhoven waar dit gebodsbord van vijftig kilometer per uur staat. Hier wordt er gewerkt aan het trottoir. Normaliter zetten werklieden een snelheidsbord neer om het voorbijrazende verkeer hun snelheid te laten matigen.

Matig snelheid
In dit geval zegt dit bord dat het verkeer mag versnellen. De geldende snelheid op dit stuk in de wijk is dertig kilometer per uur. Desondanks hopen we dat de boodschap voor de automobilist duidelijk is: pas op voor de werklieden. Zeldzaam advies van StadshagenNieuws: negeer dit snelheidsbord.

Fietspad
Recent kwam een andere verwarrende verkeerssituatie aan bod op deze site. Een wirwar aan verkeersborden op een fietspad langs de Eli Heimandslaan zorgde voor een onoverzichtelijke situatie. Hier stonden de borden wel correct, maar zorgde het voor de snel passerende fietser voor hoofdbrekens. Deze situatie is inmiddels opgelost.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!