Slecht wegdek Oude Wetering blijft nog lang liggen

maandag 9 februari 2015
Slecht wegdek Oude Wetering blijft nog lang liggen

Het asfalt op de Oude Wetering, de weg die van het Twistvlietpad tot ver voorbij de sportvelden in Stadshagen loopt, bevindt zich in een slechte staat. Fietsen en kinderwagens rammelen over de scheuren en moeten gaten in het wegdek ontwijken. En die situatie blijft in ieder geval tot eind 2016 bestaan, meldt de gemeente aan StadshagenNieuws.

Reparaties zodra weer het toelaat
Enkele wegen die leiden naar de Oude Wetering, waaronder de weg langs het Zonnehuis, vertonen ook beschadigingen. De gemeente is op de hoogte van de situatie en laat reparaties uitvoeren aan het wegdek zodra het weer het toelaat.

Vervanging wegdek op z’n minst eind 2016
Maar vervanging van het oude asfalt is voorlopig nog niet aan de orde, meldt woordvoerder Vink van de gemeente Zwolle. “Het aanpakken van de weg is al enkele keren uitgesteld in verband met allerhande bouwactiviteiten die nog via de Oude Wetering moeten plaatsvinden.” Bovendien moet de bus mogelijk op termijn een tijdje over de Oude Wetering kunnen rijden als de entree van het Winkelcentrum opnieuw wordt ingericht, meldt Vink.

Bouwprojecten verhinderen nieuw asfalt
De gemeente vreest dat als het wegdek nu wordt vervangen, het alsnog door bouwverkeer wordt kapotgereden. Er wordt in de nabije toekomst nog gebouwd aan een Brede School en een kinderboerderij. “Mijn inschatting is dat het inrichten van de Oude Wetering op zijn vroegst kan worden gestart in het derde kwartaal van 2016. En dat is een optimistische schatting.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!