Eerste auto’s pas over jaar op nieuwe Hasselterweg

woensdag 11 februari 2015
Eerste auto’s pas over jaar op nieuwe Hasselterweg

‘Gesuis van seconden’ is de naam van de nieuwe fietstunnel onder de Hasselterweg in Breecamp-Oost. Maar voorlopig suist de wind alleen nog over een verlaten weg. Het wegdek van de nieuwe Hasselterweg en de nieuwe Boxemtunnel blijven waarschijnlijk nog bijna een jaar er zo bij liggen. De procedure over de onteigening van het laatste perceel dat nodig is voor de aanleg van de weg, zorgt voor oponthoud om de werkzaamheden af te ronden.

Onteigening laatste stuk grond
De gemeente Zwolle verwacht halverwege dit jaar met de resterende werkzaamheden te kunnen beginnen, zo is te lezen in de Stentor. Het asfalt en de tunnels liggen al een tijdje klaar in het open landschap.

Het laatste stukje ter hoogte van de aansluiting bij de benzinepomp bij de Stadshagenallee laat dus nog op zich wachten. De resterende werkzaamheden duren naar verwachting een half jaar. Dat betekent dat de eerste auto’s op zijn vroegst einde dit jaar of begin volgend jaar het nieuwe wegdek kunnen betreden. De procedure van de onteigening ligt op dit moment bij de Hoge Raad, die begin maart een uitspraak zal doen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!