Lezers overtuigend: houd bibliotheek Stadshagen open!

donderdag 26 februari 2015
Lezers overtuigend: houd bibliotheek Stadshagen open!

Lezers van StadshagenNieuws laten niets te wensen over: de bibliotheek in Stadshagen moet behouden blijven. In een peiling op deze website laat maar liefst vijfennegentig procent van de lezers weten dat ze de wijkdependance van de bibliotheek absoluut niet kwijt willen. Aan de peiling deden bijna vijfhonderd lezers mee.

Sluiting is een ‘domme actie’
De gemeente Zwolle is voornemens om wegens bezuinigingen alle wijkbibliotheken te sluiten. Het plan stuit tegen de borst van veel inwoners van de kinderrijke wijk. Een wiskundeleraar liet in een reactie al verbolgen weten dat zijn VWO leerlingen al moeite hebben met lange teksten. Om dan een bibliotheek in de kinderrijkste wijk van Nederland te sluiten vindt hij “een domme actie”.

Stevig signaal naar politiek
Veel scholen en kinderen,maar ook ouderen maken gebruik van de bibliotheek in de wijk. De peiling is een sterk signaal vanuit Stadshagen naar de Zwolse politiek dat sluiting van deze voorziening in de wijk absoluut gewenst is. Vijfennegentig procent is pertinent tegen sluiting, slechts vier procent zegt zich niets aan te trekken van een sluiting.

Handtekeningenactie
Ook in andere wijken zoals in Zwolle-Zuid staat het voortbestaan van de wijkbibliotheek op de tocht. Daar voeren ze, net als bij de bibliotheek in Stadshagen, een handtekeningenactie om de wijkvoorziening open te houden.

De bibliotheek in Stadshagen dreigt te sluiten

  • Vreselijk, hij moet open blijven (94%, 466 stemmen)
  • Het maakt mij niet uit, ik kom er nooit (4%, 22 stemmen)
  • Het is mij om het even (1%, 6 stemmen)

Aantal stemmen: 494

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!