Nieuw festival voor de wijk: Cultuur Festival Stadshagen

woensdag 11 maart 2015
Nieuw festival voor de wijk: Cultuur Festival Stadshagen

Stadshagen krijgt er een nieuw zomers festival bij dit jaar: Cultuur Festival Stadshagen. Op zaterdag 6 juni is het Twistvlietpark de hele middag en avond het toneel voor muziek, theater, dans en andere kunstuitingen. Het wordt een avontuur voor jong en oud. De thema’s van dit festival zijn cultuur, natuur en bewustwording. Het initiatief voor het nieuwe festival komt van Stichting V-gen-X (Zwolse Media Fabriek).

Nieuw initiatief
Doel is om dit festival voor maar ook door de wijkbewoners te maken. Tussen 13.00 en 22.00 uur wordt er een divers programma aangeboden in het Twistvlietpark, waarbij iedereen in Stadshagen die kan zingen, dansen of op andere wijze iets bijzonders kan zich kan opgeven als artiest. De eigenaar van stichting V-gen-X, Klaas Schuuring, doet graag iets voor de wijk. De Stichting zit in het Verbindingshuis in Stadshagen. Het streven is dat het feest de sfeer van een dorpje uitademt dat gonst van activiteiten. Klaas vertelt hoe dit idee tot stand kwam: ” De bedoeling van dit festival is dat er heel veel diversiteit in cultuuruitingen is. Bijvoorbeeld een kindertheater, een dansopvoering, een muziekstuk, noem maar op. De mogelijkheden staan helemaal open. Er komt ook een minikunstdorpje waar mensen schilderen, tekenen of boetseren.”

Informatief
Het wordt een festival met een hoog sociaal maatschappelijk en informatief karakter. De verbinding met de natuur wordt gelegd door inspiratiesessies met sprekers te organiseren en informatiestands in te zetten. Hier krijgen onder andere de Groene Loper en de Groene Kinderopvang zichtbaarheid. Ook wil het festival begrip voor elkaars verschillende culturen creëren. Zo presenteren mensen uit allerlei landen typische hapjes en sferen uit hun eigen land. Via het thema Natuur vestigen we de aandacht op het belang van een gezond milieu. De uitvoering van deze thema’s en aandachtsgebieden geschiedt door middel van dans, theater, muziek, film, animaties, workshops, spelen, eten en mode.

Sprankelend feest
“Je moet het zo zien,” volgens de organisator, “het wordt een sprankelende happening waar meerdere dingen op hetzelfde moment gebeuren. Een bar met terras waar mensen relaxen terwijl de kinderen leuke activiteiten aan het doen zijn. Kinderen mogen verkleed komen. Een schilder die portretten tekent. Optreden van een koor, een coole band die optreedt. Een toneelstuk dat opgevoerd wordt. Animatiefilms worden getoond.”

Vrijwilligers nodig
Er worden er allerlei vrijwilligers gezocht. De prioriteit ligt nu wat dat betreft vooral bij de techniek. Er moet gezorgd worden voor veilige en goede bekabeling, bediening en installatie van bekabeling, licht en geluid. De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen helpen met opbouwen en opruimen.

Artiesten en optredens
Het festival wordt georganiseerd voor maar ook door de wijkbewoners. Zing je, musiceer je, dans je, doe je aan streetdance, ben je een kunstenaar, lid van een toneelvereniging, een koor of kun je prachtige verhalen vertellen voor een publiek? Misschien heeft iemand zelf nog een leuk idee. Kortom; mensen, help en denk mee en meld je aan via de website van de organisatie.

Sponsors
Cultuur Festival Stadshagen is nog op zoek naar sponsors. Behalve het sponsoren door geld te storten, is het ook mogelijk om in middelen te investeren. Zoals bijvoorbeeld broodjes en drankjes voor alle vrijwilligers. Of de boodschappen voor de buitenlandse hapjes. Het leveren van terrastafeltjes en stoeltjes. De mogelijkheden zijn groot, er is veel ruimte voor eigen ideeën.

Meer informatie over het festival: www.cultuurfestivalstadshagen.nl
Foto en visualisatie door Tirza Sprong

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!