Gemeente wil investeren in jongeren Stadshagen

maandag 13 april 2015
Gemeente wil investeren in jongeren Stadshagen

De gemeente wil met investeringen en meer samenwerking in Stadshagen proberen de jeugdoverlast te verminderen en meer perspectief te bieden voor jongeren in de wijk. Er is onder jongeren, maar ook bij ouders en bewoners, onvrede over het gebrek aan voorzieningen. Bovendien is er op sommige plekken sprake van overlast.

Meer invloed van jongeren op beleid
De gemeente gaat inzetten op meer samenwerking met maatschappelijke partners in de wijk, zoals sportverenigingen, jeugdverenigingen en stichtingen. Hiermee hoopt de gemeente jongeren meer te betrekken bij de wijk, hun invloed op het beleid te vergroten en ze met elkaar in contact te laten brengen.

Poging om overlast te verminderen
In Stadshagen zijn er zo’n 1700 kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar oud. In 2026 is dit aantal naar verwachting zelfs 2700. De overlast van jeugdgroepen in Stadshagen is lager dan het stedelijke gemiddelde, maar er zijn hotspots waar wel sprake is van hardnekkige overlast. Zoals in en rond het winkelcentrum van Stadshagen.

De gemeente wil samen met maatschappelijke partners investeren in de ‘preventie jeugd’ en het beter gebruiken van de bestaande voorzieningen. De gemeente zich hierbij niet alleen richten op de 12-17 jarigen, maar ook de groep van 10-12 jaar.

Geld voor verplaatsing of verwijderen overlastgevende plekken
Daarnaast reserveert de gemeente ook geld voor aanpassingen in de openbare ruimte, zoals het verwijderen of verplaatsen van bankjes in en rond het winkelcentrum om overlast te verhinderen.

Lees hier de hele visie van de gemeente op jongeren in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!