Kleurrijk bloemenlint door de wijk

dinsdag 21 april 2015
Kleurrijk bloemenlint door de wijk

In heel Zwolle worden woensdag 22 april bloemenzaadjes gestrooid om een groot, kleurrijk bloemenlint door de stad te maken. De opening is bij de Schellehoeve in Zwolle-Zuid, maar ook in Stadshagen is de organisatie van de Groene Loper de afgelopen dagen druk geweest met het uitdelen van zaadjes.

Het bloemenlint komt door de hele wijk bij scholen en kinderdagverblijven: het schoolplein van de Schatkamer, de Torteltuinen & Meander, de moestuin bij Werkeren, het hof van Breecamp en bij de Tippe (bij het Rozenpad). Ook bij de Stadshoeve gaat de Groene Kinderopvang om 14.00 uur bloemenzaadjes verspreiden. Daar kunnen de kinderen ook geschminkt worden en krijgen ze gratis thee.

De bij en andere insecten
Het doel van het bloemenlint is de terugkomst van de bij te stimuleren. Dit initiatief sluit aan op Earthday: Over de hele wereld gaan mensen bloemen zaaien zodat de bij, de vlinder en andere nuttige insecten blijven bestaan. Geen honing, geen bevruchte gewassen meer: het uitsterven van de bij heeft impact op de hele kringloop. Dit kan worden voorkomen door de biodiversiteit terug te laten keren. En door samen een bloemenlint aan te leggen.

Chemische bestrijdingsmiddelen
Het verdwijnen van de bijen wordt veroorzaakt door het veelvuldig gebruik van allerlei chemische bestrijdingsmiddelen. De bijen worden ziek, krijgen een slechtere weerstand en zijn daardoor niet meer in staat om bepaalde parasieten en virussen te bestrijden. Een bekende parasiet is de Varroa-mijt. Door het gebruik van insecticiden is de gezondheid van de bij zodanig aangetast, dat hele bijenvolken uitsterven. Mensen kunnen hier iets aan doen door biologische bloemen en groenten te kweken en zelf geen bestrijdingsmiddelen in hun tuin te gebruiken. Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/groeneloperzwolle

Foto: Natuur en Milieu Overijssel

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!