Vlinders, bijen en andere insecten terug in de wijk

woensdag 22 april 2015
Vlinders, bijen en andere insecten terug in de wijk

Op de kavel van de Groene Kinderopvang strooiden kinderen en volwassenen vanmiddag vele bloemenzaadjes voor een kleurrijk bloemenlint door de stad. Ondanks de lage temperatuur en een mager zonnetje, was het enthousiasme bij de deelnemers hoog.

Marrielle Hettinga, initiatiefneemster van de Groene Kinderopvang, is aangesloten bij de Groene Loper, die het bloemenlint heeft georganiseerd. Ze vertelt: “Natuur, een groene en gezonde omgeving is ontzettend belangrijk voor kinderen. Ik vind het heel goed om dit aspect onder de aandacht te brengen. Daar is het bloemenlint een prima voorbeeld van. Als de kids later volwassen zijn, dan hebben ze nog steeds positieve associaties bij natuur en milieu. Gewoon omdat ze er nu al van genieten!”

Bloemenlint
Het bloemenlint komt door de hele wijk bij scholen en kinderdagverblijven: het schoolplein van de Schatkamer, de Torteltuinen & Meander, de moestuin bij Werkeren, het hof van Breecamp en bij de Tippe (bij het Rozenpad). Het doel van het bloemenlint is de terugkomst van de bij te stimuleren.

Samen met de Groene Loper zoekt Hettinga graag samenwerking met andere groene initiatieven zodat ze samen sterker staan en meer leuke activiteiten kunnen doen. Hettinga: “En natuurlijk ook het groen doen samen op de kaart zetten in Zwolle.”

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!