Bakfiets voor Stadshagen: ‘Doe FF iets’

donderdag 18 juni 2015
Bakfiets voor Stadshagen: ‘Doe FF iets’

Met de komst van Iwan van Zon heeft Stadshagen een extra jeugd- en jongerenwerker gekregen. Een deel van het jongerenwerk vindt plaats vanuit jongerencentrum Level Z, maar veel werk gebeurt gewoon op straat. Een mooi voorbeeld van het werk van de jeugd- en jongerenwerker is de inzet van de nieuwe bakfiets, de ‘doe FF iets’. Die wordt beschikbaar gesteld voor de hele wijk en haar bewoners.

In Stadshagen blijkt een sterkte behoefte aan onderling contact te zijn en de bakfiets is hier een uitermate goed zichtbaar en tastbaar middel voor, aldus Iwan. De ‘doe FF iets’ is in het leven geroepen om buurtinitiatieven te ondersteunen en om het pedagogisch buurtklimaat te bevorderen. Een veilige en leefbare buurt voor iedereen. Iwan: “Doordat je samen in de wijk activiteiten organiseert en uitvoert, leer je elkaar kennen, je bent bij elkaar in beeld en kunt elkaar aanspreken. Daar kunnen mogelijke mooie dingen uit ontstaan.”

De ‘doe FF iets’ is gerealiseerd door onder meer wijkstichting Stadshagen Totaal, SportService Zwolle, gemeente Zwolle, Verbindingshuis Stadshagen en Travers Welzijn. In de bakfiets zitten sport- en spelelementen met een mooie beschrijving en spelregels erbij. Er zitten zowel moderne als klassieke spelen in. Iwan: “We willen mensen die er een beroep op willen doen graag uitdagen om ook met eigen inbreng en met leuke thema’s en invullingen/aanvullingen te komen. Zodat het nog meer aansluit op het initiatief waarvoor het gebruikt wordt. Er is van alles mogelijk.”

Buurtinitiatieven
In combinatie met de Wagen van Stadshagen is de bakfiets een perfecte basis om feestjes en activiteiten te organiseren voor buurt, straat of wijkdeel. Het stimuleert de verbinding tussen jong en oud. Iwan: “Doel is om buurtinitiatieven meer jeux en diepgang te geven. Activiteiten gericht op ontmoeting tussen ouders en kinderen. Het is niet voor kinderfeestjes. De ‘doe FF iets’ heeft in dat opzicht een sociale en maatschappelijke functie.”

Reserveren
Buurtbewoners kunnen bij een initiatief in hun wijk of straat contact met Iwan zoeken. Na een kennismakingsgesprek kan de bakfiets, die in het Verbindingshuis staat, gereserveerd worden. Contact opnemen met Iwan opnemen kan door hem op straat aan te spreken of door te mailen naar i.vzon@travers.nl.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!