Cheque StadshagenRun voor kindertehuis Nepal

zondag 28 juni 2015
Cheque StadshagenRun voor kindertehuis Nepal

Het project ‘Kindertehuis Firefly in Kathmandu’ heeft woensdagavond een cheque van € 1.000,- ontvangen namens de StadshagenRun. Het project van Eddie Sevink is dit jaar één van de goede doelen van de hardloopwedstrijd. 

Voorafgaand aan de woensdagavondtraining van organisator Loopsport Zwolle reikte bestuurslid Jan Reuvekamp de cheque uit. Het geld is bijeen gebracht door de leden en het bestuur van Loopsport Zwolle en donaties van deelnemers aan de StadshagenRun. Eddie Sevink was aangenaam verrast toen het bestuur van de StadshagenRun hem liet weten dat zijn project dit jaar gesteund wordt.

Expeditie
Eddie gaat 27 september weer naar Nepal om zaken als houdbare voeding, bedden, matrassen, schoolspullen en een broeikas voor het tehuis te kopen. Daarnaast gaat hij helpen met klussen. Eddie wordt hierbij vergezeld door drie leden van de Mera Peak-expeditie, waarmee hij in het voorjaar in Nepal op expeditie was. Zij waren in Kathmandu toen de aardbeving op 25 april het land verwoestte. De expeditieleden bleven ongedeerd.

Eddie probeerde contact met het tehuis te krijgen, maar dat lukte hem niet. “Terug in Nederland kreeg ik wel contact. Het huis staat er gelukkig nog. Door de aardbeving zijn er veel kinderen bij gekomen. Er waren er vijfenveertig, sinds de aardbeving zijn er zestig bijgekomen”, vertelt de sportieve ondernemer. “Er zijn te weinig bedden en het eten is op rantsoen. Nepal heeft geen sociaal stelsel. Het tehuis is volledig afhankelijk van giften”. Volgens Eddie komen de donaties volledig ten goede aan het tehuis. Hijzelf en de expeditieleden betalen hun reiskosten zelf. Donateurs kunnen inzage krijgen in de bankafschriften.

Kindertehuis
In 1998 ging de ondernemer voor het eerst naar Nepal om een marathon op de grens van Nepal en India te lopen. De deelnemers moesten geld inzamelen voor Kindertehuis Firefly. Sindsdien is hij bij het weeshuis betrokken. “Het Nepalese spreekwoord ‘Eerst voor de bergen dan voor de mensen’ is op mij van toepassing.” Hij gaat er elke drie jaar heen.

Deelnemers aan de Stadshagenrun kunnen nog steeds doneren aan het tehuis. Ook op de langere termijn is de hulp hard nodig. Dit ingezamelde bedrag zal in januari 2016 aan Eddie uitgereikt worden. Hij neemt dit geld op zijn volgende reis mee naar Nepal.


StadshagenRun 2015

De StadshagenRun is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement en wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle. De organisatie deelt ieder jaar cheques uit aan goede doelen. De overige twee goede doelen van de 2015-editie zijn ‘VG Sport’ en het ‘Jeugdsportfonds’. Dit jaar wordt de StadshagenRun gelopen op 17 oktober en de inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!