Wegen Stadshagen vrij van bladafval

donderdag 28 oktober 2010

De herfst is ingetreden. Het is koud en nat weer en de bladeren vallen overal van de bomen. Voor de één is dit prachtig, voor de ander is het alleen maar een grote overlast. De gemeente is verantwoordelijk voor het verwijderen van het bladafval op de openbare weg en gaat de komende weken met de inzet van bladblazers en veegwagens de Zwolse wegen schoonvegen. In Stadshagen zijn de wegen Klokkengieterlaan, Drapenierlaan en Goudplevierstraat in week 46 aan de beurt.

De ROVA zal van 15 t/m 19 november 2010 door de gemeente ingezet om het bladafval op te ruimen in Stadshagen. In een aantal straten waar veel bomen staan, is een andere aanpak nodig. In deze straten wordt een speciale machine ingezet die het blad opzuigt. Omdat bladhopen de werking van de machine bemoeilijken, is het belangrijk dat de bladeren verspreid over de straten of bermen liggen. U helpt de gemeente bij het verwijderen van het bladafval in uw omgeving door bladhopen te voorkomen. Het tuinafval levert bovendien problemen op voor de machines. Veeg daarom slechts het blad dat afkomstig is van de gemeentebomen die langs de kant van uw straat of uw wijk staan. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven. Het blad wordt later tot compost verwerkt voor de Zwolse parken en plantsoenen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!