Zorgen om beschadigde wegversmalling Nijenhuislaan

woensdag 26 augustus 2015
Zorgen om beschadigde wegversmalling Nijenhuislaan

De wegversmalling aan de Nijenhuislaan bij het Zonnehuis zorgt voor hoofdbrekens bij omwonenden. De versmalling wordt regelmatig kapotgereden en is bovendien voor fietsers een hindernis. Wijkgenoot Martin Zwart trekt aan de bel over de versmalling. “Deze versmalling is echt te smal gemaakt en de laatste maanden wordt continue de rand van deze versmalling stuk gereden.”

Fietsers
Eerder al lieten buurtgenoten zich uit over de wegversmalling aan de Nijenhuislaan. Zij maken zich zorgen over de fietsveiligheid, omdat fietsers en automobilisten door dezelfde versmalling moeten fietsen. De wegversmalling, aangelegd in 2012, moet echter voor meer verkeersveiligheid zorgen.

Kapotrijden
De wegversmalling wordt nu met regelmaat kapotgereden, meldt Martin Zwart. Hij vermoed dat bussen en vrachtwagens de oorzaak zijn. “Van personenauto’s kan ik mij dat niet voorstellen. Dan ben je echt de klos en is je auto goed stuk. Maar zelfs voor veel personenauto bestuurders is deze doorgang letterlijk en figuurlijk te eng”.

Volgens Zwart wordt de versmalling trouw door de gemeente gerepareerd, maar hij ziet liever een veiligere oplossing. “Waarom wordt deze versmalling niet wat breder gemaakt of naar een andere oplossing als snelheidsremmer gezocht? Dat scheelt het iedere keer repareren van die versmalling en kosten aan auto’s die daar schade oplopen.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!