Bewoners plaatsen knotwilgen langs Twistvlietpad

zaterdag 7 november 2015
Bewoners plaatsen knotwilgen langs Twistvlietpad

Bewoners uit de wijk Stadshagen hebben zaterdag knotwilgen en elzen aan het water langs het Twistvlietpad geplaatst. Een groep initiatiefnemers vond de leefomgeving te kaal en kreeg gehoor bij de gemeente, de wijkvereniging Stadshagen Totaal en Landschap Overijssel. “De gemeente wilde graag het polderlandschap in de wijk behouden, maar wij kijken op het kale gebied uit”, aldus Rolf Beumer die aan het Twistvlietpad woont. Samen met andere wijkgenoten schepte hij de jonge boompjes in de grond.

Goed overleg
“We hebben aan de gemeente gevraagd of we de bomen mogen planten. Dat hebben we in het verleden al eens gedaan met een treurwilg die bij het Cultuurhuis staat. We zijn blij dat we nu ook deze boompjes kunnen planten”, zegt Rolf Beumer.

Bij de aanleg van Stadshagen is altijd rekening gehouden met het achterliggende polderlandschap. Maar het behoud hiervan is absoluut geen must, blijkt uit een enquete die de wijkvereniging heeft gehouden. Meer dan negentig procent van de inwoners vindt het goed dat er meer groene variatie in de wijk komt.

Eerste natuurwerkdag in Stadshagen
De aanleg van de boompjes is onderdeel van de Landelijke Natuurwerkdag, die al jaren wordt georganiseerd door heel Nederland. Voor Stadshagen was dit de eerste keer. Vrijwilligerscoördinator Erik de Kruif van Landschap Overijssel, die de landelijke natuurwerkdag in Overijssel coördineert, is blij met de opkomst. “Er zijn ongeveer veertig mensen in Stadshagen aan de slag, verdeeld over vier plekken. En in heel Zwolle werken vandaag zo’n 150 man aan allerlei projecten”.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!