Vrijwilligers ruimen rommel in Stadshagen op

zaterdag 7 november 2015
Vrijwilligers ruimen rommel in Stadshagen op

Ze warmen even de handen aan een kampvuurtje waarboven een pan met soep zachtjes borrelt. Een groep van vijftien volwassenen en kinderen heeft in de uren daarvoor de handen uit de mouwen gestoken om rommel op te ruimen rond de wijkboerderij aan de Oude Wetering. En dat was hard nodig, getuige een scooterframe en acht vuilniszakken vol met rommel die de vrijwilligers hebben verzameld.

Waardering
Mariëlle Hettinga van de toekomstige Groene Kinderopvang is de organisator van dit onderdeel van de landelijke natuurwerkdag in Stadshagen. “De vandaag werkzame groepen in Zwolle sturen onderling foto’s van elkaar door om de sfeer erin te houden”, zegt ze terwijl even later de groep poseert voor de camera van een andere vrijwilliger. “Veel mensen komen even langs om te zeggen dat we goed werk doen. En dan lopen ze toch ook snel door”, lacht Mariëlle. Maar erg vindt ze het niet, want de groep waarmee ze werkt is voldoende en bovendien enthousiast.

Goede sfeer, grote inzet
De sfeer bij de vrijwilligers zit er goed in. Voordat er weer in de nabijgelegen sloot wordt gebaggerd gaan er warme saucijzen rond, net gehaald door een lid van de Groene Loper, een vereniging die helpt groene en duurzame initiatieven in Zwolle te organiseren. “En wij zijn er ook blij mee”, zegt Erik Kruif, vrijwilligerscoördinator van Landschap Overijssel. Het is de eerste maal dat er in Stadshagen aan deze landelijke natuurwerkdag wordt meegedaan. “Er zijn in Stadshagen vier groepen actief met in totaal zo’n veertig mensen. En ze krijgen van ons materiaal om de rommel te verzamelen.”

Blikjes, flesjes en scooterframe
In de nabijgelegen sloot, een afgelegen hangplek van jongeren, vissen de vrijwilligers intussen bierflessen, stenen en blikjes op. En in de ochtend wordt er een compleet scooterframe gedregd. Met aangeplante bomen, zakken vol verzamelde rommel en de inzet van tientallen vrijwilligers is de natuurwerkdag in Stadshagen een succes te noemen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!