Zorgen over verkeersveiligheid Werkerlaan

zaterdag 19 december 2015
Zorgen over verkeersveiligheid Werkerlaan

Lezers van StadshagenNieuws maken zich zorgen over de veiligheid van verkeersdeelnemers op de Werkerlaan tussen Zwolle en Hasselt. Afgelopen nacht kwam er een 14-jarige fietser om het leven na een frontaal ongeval met een auto. Volgens lezers is de Werkerlaan slecht verlicht en wordt er soms snel gereden.

‘Crossbaan’
Op de Werkerlaan moeten fietsers en automobilisten de weg delen. Dat, terwijl er geen verlichting is en er vrijwel geen snelheidsbeperkende verkeersmaatregelen zijn, zoals drempels. “Het is een crossbaan geworden. Dagelijks word ik ingehaald door auto’s die met bijna 100 kilometer per uur langs racen. Gemeente doe er iets aan”, schrijft lezer Bianca Baarschers in een reactie.

De Werkerlaan tussen Stadshagen en Hasselt. Kaarsrechte, onverlichte weg.

Niet alleen verkeersdeelnemers op de Werkerlaan merken dat er gevaarlijke situaties ontstaan op de weg. Zelfs automobilisten op de naastgelegen Hasselterweg zien dat het er op de kaarsrechte weg soms snel aan toegaat. “Op de hoofdrijbaan is de snelheid 80 en naast je wordt je nog gewoon voorbij gereden”, zegt Ron Damen in de reacties op Facebook.

Geen fietsverlichting
“Ik kom er bijna elke avond langs omdat ik daar in de buurt woon. Donkere rechte weg, geen straatverlichting en er wordt flink doorgereden. Helaas kom ik daar ook wekelijks fietsers en lopers zonder licht tegen”, schrijft Wim van Dijk in een reactie.

“Ik fiets er bijna elke werkdag. Er fietsen veel jongeren zonder licht, maar er wordt ook erg hard gereden door de auto’s. Soms harder dan de auto’s op de N331. Rij altijd met licht en hesje, maar voel me vaak onveilig”, aldus Martijn van Heerde in een reactie.

Meer sluipverkeer
Op de parralelweg tussen Zwolle en Hasselt staat een poller, die automilisten mondjesmaat toelaat. Toch is er meer verkeer sinds de oude Hasselterweg vlak langs de Milligerplas is afgesloten. “Ben zelf vorige week bijna aangereden. Er is mijns inziens veel sluipverkeer sinds de aanleg van de nieuwe route, dat sneller is via de parallelweg”, schrijft Marije Neuteboom-Vogel.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!