Ruim helft lezers ervaart vuurwerkoverlast

zondag 20 december 2015
Ruim helft lezers ervaart vuurwerkoverlast

Ruim de helft van de lezers ervaart vuurwerkoverlast in de wijk Stadshagen. Dat blijkt onder een peiling onder lezers van StadshagenNieuws. 58 procent geeft aan overlast van vuurwerk te ervaren, waarvan het grootste deel zelfs regelmatig. Het gaat hierbij om vuurwerk dat wordt afgestoken in de weken voorafgaand aan de jaarwisseling.

Zware knallen
In eerdere discussies geven veel mensen aan dat het afsteken van vuurwerk wel bij de tijd van het jaar hoort, maar dat met name het illegale vuurwerk steeds zwaarder is geworden. StadshagenNieuws legde de vuurwerkoverlast voor aan de lezers om te peilen hoe zij de overlast ervaren.

Lichte meerderheid ervaart overlast
In totaal deden 470 lezers mee aan de peiling. Daarvan zegt 37 procent regelmatig overlast te ervaren, 21 procent heeft zo nu en dan overlast. Bijna een kwart van de lezers geeft aan helemaal geen last te ervaren. Bijna een vijfde hoort weleens een knal, maar vindt dat niet zo erg.

Discussie over vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk wordt steeds breder bediscussieerd in de samenleving en politiek. Daarbij worden vooral zorgen geuit over het zware illegale vuurwerk dat zorgt voor vernieling, overlast en verwondingen. Siervuurwerk wordt vaak niet gezien als overlastgevend. GroenLinks ijvert al jarenlang in Nederland voor inperking van het gebruik van vuurwerk in Nederland.

Ik ervaar overlast door vuurwerk

  • Ja, zelfs regelmatig (37%, 174 stemmen)
  • Nee, helemaal niet (23%, 109 stemmen)
  • Ja, zo nu en dan (21%, 101 stemmen)
  • Nee, slechts af en toe een knal (18%, 86 stemmen)

Aantal stemmen: 470

Laden ... Laden ...

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!