Weer ‘gebakken spons’ in Stadshagen

zaterdag 13 februari 2016
Weer ‘gebakken spons’ in Stadshagen

Er is mogelijk weer een gebakken spons in Stadshagen aangetroffen. De vondst werd door Bergitha Lohr gedaan bij het dierenverblijf van de stadsboerderij in Stadshagen. Er zijn in de afgelopen week al meerdere ‘gebakken sponzen’ aangetroffen in Zwolle en Stadshagen. Of dit exemplaar bewust is neergelegd en ook daadwerkelijk een gebakken spons is, is evenwel niet duidelijk.

Gevaarlijk voor dieren
Honden zien de sponzen als lekker hapje maar kunnen erin stikken, met de dood tot gevolg. Het exemplaar dat Bergitha vond is ruim tien centimeter groot. Of het nu bewust is neergelegd, of niet, voor dieren is het zeer slecht als ze hier aan bijten en van eten.

Opletten geblazen
‘Gebakken sponzen’ werden vorig jaar ook aangetroffen in Stadshagen. Ook toen bleef het onduidelijk of hier een dierenhater actief is, of dat het materiaal per ongeluk in de natuur terecht is gekomen. Hoe dan ook is het voor hondeneigenaren opletten geblazen: beter voorkomen dan genezen.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!