Speelplekken zonder afvalbak: het resultaat…

zondag 22 mei 2016
Speelplekken zonder afvalbak: het resultaat…

Meer dan een jaar geleden besloot de gemeente Zwolle uit bezuinigingsoogpunt het aantal afvalbakken in de openbare ruimte terug te brengen. Ook in Stadshagen verdwenen er op verschillende plekken afvalbakken, waaronder bij druk bezochte speeltuinen. Ook al hebben de inwoners ook een eigen verantwoordelijkheid, je kan er natuurlijk op wachten tot de speelplekken bezaaid zijn met afval en blik.

Speelterrein bezaaid met afval
Eén van die plekken is de speeltuin langs de Oude Wetering in Stadshagen. Kinderen schommelen er graag of zwiepen met een kabelbaan gillend van plezier over het zand. Links en rechts blikjes, sigarettencartonnetjes, plastic en zakjes waar onbekende stoffen in hebben gezeten. En zonder aanwezige afvalbak is het voor de voorbijganger die geen plastic tas bij zich heeft (en een goede zin om op te ruimen) geen doen om zelf even de rommel van een ander op te ruimen.

Meer verantwoordelijkheid Stadshagenaar of vuilnisbakken terug?
Het resultaat van de bezuinigingen wordt ondanks het appél op de Stadshagense inwoner toch zichtbaar in de wijk. Zoals hier langs de Oude Wetering, of bij andere drukke speelplekken zoals aan de Benthuislaan. Drie oplossingen liggen voor de hand: direct opruimen als je afval op de grond smijt, óf de Stadshagenaar neemt een plastic zak mee tijdens het wandelen óf de gemeente zou kunnen overwegen om vuilnisbakken terug te plaatsen op drukbezochte speelplekken. Van wie mag de Stadshagenaar meer verwachten: de keurige wijkgenoot of de gemeente? Discussier mee!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!