Scouting, dans- en muziekles voor kinderen uit gezin met laag inkomen

woensdag 14 september 2016
Scouting, dans- en muziekles voor kinderen uit gezin met laag inkomen

Ieder kind moet kunnen meedoen. Bijvoorbeeld mee op schoolreisje of schoolkamp, meedoen aan kunst en cultuur of lid zijn van de scouting. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Stichting Meedoen Zwolle maakt dit mogelijk. Ouders, leerkrachten en hulpverleners kunnen bij de stichting een aanvraag doen voor een bijdrage in de kosten.

Financiële hulp
Stichting Meedoen Zwolle is een onafhankelijke stichting die met giften en subsidies van onder meer de gemeente Zwolle gezinnen met een minimum inkomen financieel ondersteunt, zodat hun kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen.

De scholen zijn weer begonnen en ook de verenigingen en clubs zetten hun deuren weer open. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, is meedoen aan kunst en cultuur en het verenigingsleven niet altijd vanzelfsprekend. Dat geldt ook voor betaalde activiteiten op school. Gitaarles, schilderen, toneel of bijvoorbeeld dans geven veel plezier, maar is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Met financiële hulp kunnen ook deze kinderen meedoen aan culturele en overige activiteiten.

Wie kan een beroep doen op Stichting Meedoen Zwolle
Ouders of verzorgers met kinderen van 4 tot 18 jaar uit Zwolle met een laag inkomen *(zie onder inkomen) of met een Schuldregeling (cfm. NVVK) of Schuldsanering (WSNP).

Onder culturele activiteiten vallen onder andere dansles, muziekles, toneelles, tekenen, schilderen, beeldende kunst/vormgeving, moderne media, film, fotografie, mode, E-design. Onder overige activiteiten vallen onder andere schoolreizen, schoolkamp, werkweek, vereniging/club (bijvoorbeeld scouting)

Inkomen
Het recht op een bijdrage is afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de ouders of verzorgers. Zit het kind op de basisschool, dan geldt een inkomen tot 110% van het minimum inkomen. Voor ouders of verzorgers met een kind op de middelbare school geldt een inkomen tot 130% van het minimum inkomen. De bedragen zijn staan op de site van de gemeente Zwolle.

Aanvragen
Aanvragen kan via de website van Stichting Meedoen Zwolle www.meedoenzwolle.nl. Het aanvraagformulier kan ook telefonisch worden aangevraagd via (038) 498 44 32 of per email: meedoen@zwolle.nl.

Ook verenigingen, stichtingen, docenten voor kunst en cultuur en instellingen voor jeugdhulp kunnen een aanvraag indienen voor een van hun leerlingen, cursisten, cliënten.

 

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!