Feestelijk jubileum wilgen knotten

woensdag 24 november 2010

KnotwilgenKomende zaterdag viert de Milieugroep Zwolle in Stadshagen haar jubileum van 35 jaar wilgen knotten. Sinds 1975 is de groep actief in Zwolle om de karakteristieke bomen in het landschap te behouden. Men zet zich in voor het onderhoud aan de vele verwaarloosde knotwilgen, die afgedaan hadden als economische functie. Voorheen werd het hout van de bomen nog voor vele doeleinden gebruikt.

Ook in Stadshagen komen veel knotwilgen voor, met name aan de Oude Wetering. De bomen zijn van grote waarde zijn voor de flora en fauna. In de oudere bomen groeien verschillende planten en er nestelen vogels zoals steenuilen, mezen en wilde eenden.

Er wordt nog steeds volop geknot in Zwolle door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Omdat het dit jaar 35 jaar geleden is dat het knotten begon, wordt dit jubileum zaterdag feestelijk gevierd in Stadshagen. Vanaf 9.00 uur wordt er eerst aan de Oude Wetering in Stadshagen. Iedereen is welkom om te komen helpen. Vanaf 11.30 uur wordt er feestelijk stilgestaan bij het 35-jarig jubilieum van het knotten in Zwolle.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!