Strooiroutes Zwolle in kaart gebracht

donderdag 25 november 2010

Met de winterse weersverwachting in het vooruitzicht, is het goed te weten welke op wegen en fietspaden gestrooid wordt en waar niet. De gemeente Zwolle heeft de strooiroutes nu in beeld gebracht op een interactieve kaart. Ook is het mogelijk om op straatniveau te kijken of een traject in de strooiroute is opgenomen. Zo is te zien dat de doorgaande routes in Stadshagen goed gestrooid zullen worden.

Bij kans op gladheid strooien ploegen van ROVA in opdracht van de gemeente een zoutmengsel op de hoofdroutes en fietsroutes. Daardoor is iedereen steeds binnen redelijke afstand van een gestrooide weg, en daarmee van het gestrooide Zwolse routenet.

In Zwolle wordt preventief gestrooid met een zoutmengsel. Door te strooien vóórdat het daadwerkelijk glad wordt, probeert de gemeente gladheid door bevriezing te voorkomen. Omdat de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat dit ook doen, wordt de kans op slechte overgangen van gemeentelijke wegen op rijks- en provinciale wegen kleiner. Als er door bijvoorbeeld sneeuwval toch gladde wegen ontstaan, bestrijden ploegen gladheid door aanvullend te strooien of sneeuw te ruimen.

De kaart met strooiroutes in Zwolle is hier te bekijken. Meer informatie over de gladheidsbestrijding in de gemeente Zwolle is te vinden via www.zwolle.nl.

Lees meer over:

| | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!