Cultuurhuis moet huiskamer van Stadshagen worden

dinsdag 11 oktober 2016
Cultuurhuis moet huiskamer van Stadshagen worden

Een kwart miljoen euro trekt de gemeente uit om het Cultuurhuis te verbouwen. Door de recente vestiging van het Verbindingshuis binnen het Cultuurhuis is er behoefte aan een andere indeling, waarbij ook ruimte voor horeca of een winkel wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er nagedacht over een andere naam voor het Cultuurhuis.

Maandagavond ging de gemeenteraad akkoord met de plannen om het Cultuurhuis te verbouwen. Door de vestiging van het Consultatiebureau, het Wijkteam Zwolle-West en het Verbindingshuis is de bezetting van het Cultuurhuis in de afgelopen tijd flink verbeterd, maar dat creëert ook een andere behoefte. Met name vanuit het Verbindingshuis is behoefte aan een andere indeling van de begane grond, waarbij onder andere spreekkamers voor cursussen en andere activiteiten gewenst zijn.

Huiskamer
Met de komst van de nieuwe bewoners van het Cultuurhuis en de aanpassingen aan het gebouw moet het Cultuurhuis een huiskamer van, voor en door de wijk worden. Een voorziening waar elke inwoner van Stadshagen terecht kan, gericht op verblijven en ontmoeten, aldus de gemeente.

Horeca of winkelruimte
Om het Cultuurhuis beter te laten aansluiten bij de rest van het winkelcentrum is er de wens om aan de voorzijde van het gebouw een winkel of horecagelegenheid te huisvesten. Dit moet het gebied levendiger maken en zorgen voor een meer natuurlijke loop richting het Cultuurhuis.

Nieuwe naam
Het Cultuurhuis is geen cultuurhuis meer. Althans, van de organisaties die nu in het Cultuurhuis gehuisvest zijn heeft alleen de Stadkamer nog met cultuur te maken. Daarom gaat de gemeente samen met de ‘bewoners’ van het Cultuurhuis op zoek naar een nieuwe naam.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!