Fotowedstrijd over Stadshagen voor World Press Photo

zondag 13 november 2016
Fotowedstrijd over Stadshagen voor World Press Photo

Een fotowedstrijd met Stadshagen in de hoofdrol. Van 3 maart tot 8 april 2017 vindt in de Grote Kerk Zwolle weer de tentoonstelling van de World Press Photo plaats. De organisatie daagt (amateur)fotografen in Stadshagen uit om een beeldverhaal te maken over de wijk en maak kans te worden tentoongesteld tijdens de beroemde fototentoonstelling in Zwolle. Daarnaast kan iedereen een masterclass fotografie volgen van professionele fotografen, met in het bijzonder ouderen vanaf 55 jaar en leerlingen van groep 7 en 8.

Thema: You and I in Stadshagen
Stadshagen bestaat ongeveer 20 jaar als nieuwbouwwijk en is uit de weilanden ontwikkeld met meer dan 20.000 inwoners inmiddels. We zijn op zoek naar bewoners van de wijk of mensen met een band met Stadshagen. Door middel van fotografie en oude foto’s van Stadshagen van het Historisch Centrum Overijssel, kunnen deelnemers aan de slag met een eigen beeldverhaal over deze wijk. Het thema ‘You and I in de wijk’ is gebaseerd op een uitspraak van de winnende foto van Warren Richardson ‘Een fotograaf is niet alleen fotograaf maar tegelijkertijd leraar en leerling’.

Masterclasses fotografie voor jong en oud
In aanloop van de fotowedstrijd en de tentoonstelling van de World Press Photo kan iedereen meedoen met een masterclasses fotografie, storytelling en het plakken van foto’s. In het bijzonder ouderen vanaf 55 jaar en leerlingen van groep 7 en 8 van scholen in Stadshagen. Een mooie manier om kennis te maken met fotografie:

  • Op 1 december 2016 van 09.30 – 12.00 uur wordt een bezoek gebracht aan het Historisch Centrum Overijssel (Wevelinkhovenstraat, Zwolle). Aan de hand van oude archiefbeelden worden de deelnemers meegenomen in de cultuurhistorie van Stadshagen.
  • Op 8 december 2016 van 09.30 – 12.00 uur wordt een masterclass over ‘fotografie’ verzorgd door Ben Vulkers, vakfotograaf, in het Cultuurhuis Stadshagen. Ben heeft meegewerkt aan het boek ‘Stadshagen, zicht op de stad voeten in de polder’ (2004). Hij zal vooral ingaan op: fotografie, gebruik van de camera, licht, composities, beeldverhaal.
  • Op 15 december 2016 van 09.30 – 12.00 uur zal in het Cultuurhuis Stadshagen een masterclass ‘beeldverhaal in fotografie’ gegeven worden door Gertjan Aalders, docent storytelling Hbo Journalistiek Windesheim.

Aanmelden kan voor 24 november 2016 via een aanmeldingsformulier die u kunt opvragen via: f.vantriet@grotekerkzwolle.nl. De kosten zijn € 15,00 per persoon per keer.

world-press-photoFotowedstrijd
Daarna vindt van januari 2017 tot 1 februari 2017 een fotowedstrijd plaatst waarbij alle beeldverhalen van max. 7 foto’s kunnen worden aangeleverd via We Transfer bij: wpp@grotekerkzwolle.nl. t.n.v. fotowedstrijd Stadshagen. Een vakjury zal beoordelen welke beeldverhalen voor een fototentoonstelling in het Cultuurhuis Stadshagen en in de Grote Kerk Zwolle van 8 maart tot 3 april 2017 tijdens de World Press Photo Zwolle in aanmerking komen.

 

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!