Fotowedstrijd Stadshagen World Press Photo van start

zaterdag 7 januari 2017
Fotowedstrijd Stadshagen World Press Photo van start

Vanaf begin maart is in de Grote Kerk in Zwolle de tentoonstelling te zien van de World Press Photo. Met dit jaar een speciale rol voor Stadshagen met een fotowedstrijd: ‘You and I in de wijk’ in Stadshagen. Amateurs en professionals kunnen meedoen met de fotowedstrijd met een beeldverhaal van 3 foto’s in Stadshagen en zich daarnaast opgeven voor een masterclass fotografie.

Masterclass fotografie voor OBS De Schatkamer
Binnen het thema ‘You and I’ staat de fotograaf en degene die gefotografeerd wordt centraal. De fotograaf gaat op zoek naar verhalen van mensen, jongeren, die van bijzondere betekenis zijn voor hun omgeving. Dit kunnen foto’s zijn van de familie, het gezin, de school, de sportclub, culturele activiteiten of op het gebied van muzikale prestaties.

De leerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Schatkamer met masterclass ‘Fotografie en storytelling’ van Margreet Vloon, vakfotograaf eb gaan zij gaan samen met hun opa’s en oma’s eigen beeldverhalen maken over Stadshagen.

Masterclasses
Voor ‘You and I voor amateurs & professionals’ kan iedereen zich opgeven voor drie masterclasses op 14 – 21 – 28 januari 2017: Portretfotografie’(Ben Vulkers), ‘Straatfotografie’ (Joop van Putten) en ‘Omgaan met licht en belichting (Margreet Vloon). Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden bij f.vantriet@grotekerkzwolle.nl.

Fotowedstrijden
Er worden daarnaast twee fotowedstrijden georganiseerd van 1 januari tot 1 februari 2017:

–       ‘You and I young’ voor  jongeren van 10 – 18 jaar, die op zoek gaan naar jongeren die van betekenis zijn voor hun omgeving, familie, gezin, buurt, club, etc. In het kade van de rechten van het kind stellen wij vooral jongeren van 10 – 18 jaar centraal in deze fotowedstrijd.

–       ‘You and I voor amateurs & professionals’  voor boven de 18 jaar. Fotografen gaan op zoek naar iemand in hun omgeving, familie, gezin, buurt, club, school, die van betekenis is voor anderen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!