NL Alert gebrekkig ontvangen in Stadshagen

vrijdag 23 december 2016
NL Alert gebrekkig ontvangen in Stadshagen

Foto: archief

Het NL-Alert dat donderdagavond wegens een grote brand in Kampen werd uitgevaardigd in delen van Zwolle, waaronder Stadshagen en Westenholte, is maar door een deel van de inwoners ontvangen. Er komen veel meldingen binnen van mensen die geen ‘Alert’ hebben ontvangen om de ramen en deuren gesloten te houden.

Grote brand
De brand woedde bij een schrootverwerkingsbedrijf in Kampen (bekijk de beelden bij RTV Oost). Wegens de rookontwikkeling en de windrichting naar Zwolle werd er een NL-Alert uitgedaan. Deze melding wordt naar mobiele telefoons gestuurd, bijvoorbeeld met de boodschap om ramen en deuren gesloten te houden.

Gebrekkig alarm
Nu blijkt dat er wisselende meldingen zijn over de ontvangst van NL-Alert. Huishoudens waarin de één wel een alarm kreeg en de partner niet. Maar ook huishoudens waar niemand een alarm kreeg, onder wie redactieleden van deze site. En dat geldt voor telefoons die tijdens een eerdere test wel geschikt bleken voor het alarm.

Peiling
Om te peilen hoe de verhoudingen liggen hebben we onderstaande poll geopend. Hebben jullie wel of geen melding gehad van NL-Alert?

Het NL-Alert in Stadshagen:

  • Heb ik niet ontvangen! (89%, 813 stemmen)
  • Heb ik ontvangen! (9%, 81 stemmen)
  • Mijn telefoon is er niet geschikt voor (2%, 16 stemmen)

Aantal stemmen: 910

Laden ... Laden ...

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!