Gemeente wil zand winnen uit Milligerplas

maandag 1 mei 2017
Gemeente wil zand winnen uit Milligerplas

De gemeente wil weer zand gaan winnen uit de Milligerplas voor bouwwerkzaamheden in de wijk. Maar ondanks eerdere zandwinningen in het verleden, is de winning nu in strijd met het bestemmingsplan dat de gemeenteraad in 2016 instelde: het water is aangemerkt als natuurontwikkelingsgebied met ruimte voor recreatie. De gemeente hoopt met een vergunning alsnog zand te kunnen winnen.

Goedkoper om zand te winnen uit Milligerplas

Klik voor het winningsplan.

Het zand is nodig voor bouwwerkzaamheden voor wegen en percelen van het nog te ontwikkelen Breezicht. Volgens de gemeente is het goedkoper het zand, net zoals vroeger, te winnen uit de naastgelegen Milligerplas. Het zand, 300.000 kubieke meter in totaal, moet in een depot worden opgeslagen tussen de Milligerplas en de Hasselterweg, aan de noordzijde van de plas.

Zandwinning en depot zijn in strijd met bestemmingsplannen
De plannen zijn in strijd met twee bestemmingsplannen. Het winnen kan nu niet omdat de Milligerplas door de gemeenteraad is aangemerkt als natuurontwikkelingsgebied met ruimte voor recreatie. En het geplande zanddepot dat er tot 2030 kan blijven liggen staat op een gebied dat in 2005 is aangewezen voor woondoeleinden.

September 2017 zandzuiger in plas
De gemeente vraagt nu vergunningen aan voor het alsnog kunnen winnen en het maken van een zanddepot bij de Milligerplas. Dat betekent dat als er een vergunning komt er vanaf september 2017 een zandzuiger in de noordelijke helft van de Milligerplas verschijnt en er een zanddepot verschijnt tussen de plas en de Hasselterweg.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!