Slijptrein zorgt voor overlast op Kamperlijntje

woensdag 2 augustus 2017
Slijptrein zorgt voor overlast op Kamperlijntje

In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus rijdt er een slijptrein over het nieuwe spoor tussen Kampen en Zwolle. Voor omwonenden van het spoor kan het slijpgeluid hinder opleveren.

Ook op nieuwe spoorstaven zitten oneffenheden. Om de levensduur van het spoor te verlengen laat ProRail deze oneffenheden van de spoorstaven afslijpen. Dit gebeurt met een slijptrein. Deze slijptrein rijdt stapvoets over het spoor, waarbij hij enkele tiende millimeters van het spoor afslijpt.

De slijptrein wordt in het hele land ingezet en rijdt daarom alleen ’s nachts, buiten het reizigersverkeer om. Hij vertrekt rond 23:00 uur uit Kampen en komt om ongeveer 05:00 uur in Zwolle aan. Woont u in de buurt van het spoor, dan kunt u hinder ervaren van het slijpgeluid. Ook is er een vonkenregen onder de trein te zien.

ProRail werkt sinds begin juni aan de spoorlijn  langs Stadshagen. Het spoor is geheel vernieuwd en er wordt een bovenleiding aangelegd voor elektrische treinen. Bovendien wordt het station Zwolle Stadshagen gebouwd. De werkzaamheden duren nog tot eind augustus.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!