Echte honing uit Stadshagen nu in de winkel

zondag 20 augustus 2017
Echte honing uit Stadshagen nu in de winkel

Honing van bloemen uit de tuinen in Stadshagen. Dichterbij huis kan je een natuurproduct bijna niet krijgen en het is vanaf nu te koop in de winkel in Stadshagen. De honing van imker Gerrit Neuteboom komt uit de bijenkasten in de Tippe en is te koop bij de slager in het winkelcentrum.

Gerrit Neuteboom bij zijn bijenkast.

Vele tienduizenden bijen vliegen dagelijks in- en uit de bijenkasten in de Tippe, op zoek naar bloemen in de tuinen van Stadshagen, zo vertelt Gerrit. De imker vertelde zijn verhaal in het StadshagenNieuws Magazine (Pagina 8 en 9), toen het seizoen net op gang kwam. Nu, een paar maanden later, hebben de bijen vele tientallen liters honing opgeleverd die in eigen wijk worden verkocht.

“De verkoop gaat snel”, zegt Gerrit. “Het is echte stadshoning. In de tuinen van Stadshagen staan veel bloemen en planten waardoor het een rijke bloemenhoning is geworden.

Imker Neuteboom gebruikt niet al zijn honing voor de verkoop. In het magazine vertelt hij daarover: “Sommige imkers doen dat wel, maar dan is het bijenvolk in de winter helemaal uitgeput. Ik houd wat over, zodat de bijen wat voedsel hebben om de donkere dagen te overleven.”

Voor hen die een potje honing uit eigen wijk willen bemachtigen bij de slager, is het advies er snel bij te zijn. “Het gaat als een malle”.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!