Bewoners Stadshagen starten actiegroep om vliegroute

maandag 21 augustus 2017
Bewoners Stadshagen starten actiegroep om vliegroute

Een aantal inwoners van Stadshagen zijn een actiegroep begonnen om in het verweer te komen tegen de nieuwe vliegroute richting Lelystad, waarbij landende vliegtuigen op zo’n 1300 meter hoogte langs de vinexwijk scheren. Dat laat wijkstichting Stadshagen Totaal weten.

Deur-aan-deur actie
De actiegroep wil handtekeningen verzamelen voor de stichting HoogOverijssel, die zich al langer tegen de voorgenomen vliegroutes verzet. Volgens deze stichting hebben de vliegroutes invloed op de leefbaarheid van Overijssel, ook die van Stadshagen. In Stadshagen willen bewoners met een zogenaamd actienetwerk langs de deuren gaan om handtekeningen te verzamelen.

Handtekeningen naar Tweede Kamer
Verder zullen de Stadshagenaren woensdagmiddag 23 augustus na 14:00 uur in het winkelcentrum staan en hebben ze een eigen stand op het StadshagenFestival. Uiteindelijk moeten de handtekeningen worden toegevoegd aan de petitie die HoogOverijssel op 12 september wil overhandigen aan de Tweede Kamer, in hoop dat de politici het tij kunnen keren.

Meer informatie over de provinciale actie tegen de vliegroutes in Overijssel vind je hier.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!