Scholtensteeg in beeld voor ’tijdelijke woningen’

zaterdag 16 september 2017
Scholtensteeg in beeld voor ’tijdelijke woningen’

De Scholtensteeg, tussen Stadshagen en ‘s-Heerenbroek pal achter de Hasselterweg, is in beeld voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen en mensen die uit een situatie van ‘beschermd wonen’ komen. Dat meldt de gemeente. Uit onderzoek is gebleken dat de Scholtensteeg één van vijf locaties is in de stad waar minimaal honderd en maximaal tweehonderd woningen specifiek voor deze doelgroepen is geschikt.

Grote druk op sociale woningmarkt
Zwolle moest afgelopen jaar 300 vluchtelingen huisvesten als ‘nieuwe Nederlander’. Voor dit jaar zijn dat er 180. Omdat de druk op de sociale woningmarkt al groot is wil de gemeente extra woningen laten bouwen die zogenaamd ‘semi-permanent’ zijn: ze moeten minimaal tien jaar mee kunnen gaan. De Scholtensteeg is nu in beeld voor die locatie, waar zowel vluchtelingen als mensen die uit een situatie van Beschermd Wonen zouden kunnen wonen.

Verschillende locaties onderzocht
Op deze locatie zouden minimaal honderd, maar eventueel tweehonderd woningen kunnen verrijzen om deze ‘nieuwe doelgroepen’ te huisvesten. De gemeente heeft nog vier andere locaties die mogelijk geschikt zijn: aan de Pilotenlaan, de Mimosastraat, Oosterenk-voormalig waterschap en de Veemarkt. Aan de Oosterenk-Kuyerhuislaan komen al 40 van deze semipermanente woningen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!