Korfbalvereniging Sparta laat winst glippen in Friesland

dinsdag 26 september 2017
Korfbalvereniging Sparta laat winst glippen in Friesland

Sparta Zwolle, koploper in de 1e klasse, kende dit weekend een lastige korfbalmiddag in Friesland. Tegen KV Oerterp kwam de Stadshagense formatie van trainer/coach Henco Pullen niet verder dan een 18-18 gelijkspel. “We hadden kunnen winnen, moesten eigenlijk winnen, maar verdienden het ook niet om te winnen”, aldus de Zwolse coach.

Het Zwolse achttal bestond uit Déanne de Lange, Rowie Soldaat, Linda Elgersma, Anique Steenbergen, Dion Westening, René Compayen, Pim Steenbergen en Jeroen Hukema. Ondanks een redelijke start kwamen de Zwollenaren niet in hun vertrouwde spel. De jonge ploeg speelde niet scherp genoeg en gaf te weinig verdedigende druk, waardoor de Friezen bij konden blijven.

Halverwege stond het zelfs 10-8 in het voordeel van KV Oerterp. Het kon toen nog alle kanten op. Sparta zette na rust flink aan en liep uit naar 14-17, wat goed genoeg leek voor de overwinning. Maar Sparta scoorde in de laatste 20 minuten maar tweemaal en Oerterp kwam op basis van inzet toch weer langszij. Kort voor tijd werd het 17-17. Sparta kwam nog op 17-18 en leek alsnog de winst te pakken, maar de Friese ploeg maakte toch nog gelijk.

Ondanks het puntverlies blijft Sparta koploper. Waterpoort en Drachten lijken vooralsnog de grootste concurrenten voor promotie naar de overgangsklasse. Doelpuntenmakers bij Sparta: René Compayen (4), Jeroen Hukema (4), Dion Westening (3), Déanne de Lange (3), Linda Elgersma (3), Rowie Soldaat (1).

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!