Sparta Zwolle grijpt naast promotie naar Ereklasse door ‘collectieve off-day’

maandag 10 juni 2024
Sparta Zwolle grijpt naast promotie naar Ereklasse door ‘collectieve off-day’

Sparta Zwolle is zaterdag er niet in geslaagd om de kampioenstitel in de hoofdklasse binnen te halen. De korfballers uit Stadshagen verloren in eigen huis met 10-19 van Dindoa. De ploeg uit Ermelo was op alle fronten beter en promoveert naar de ereklasse, het hoogste veldniveau van Nederland.

Aan publiek hadden de korfballers zaterdagmiddag geen gebrek op sportpark De Verbinding. Vanaf het eerste fluitsignaal spatte de spanning er bij beide ploegen van af. Dindoa vond de korf van de tegenstander makkelijker dan de Zwollenaren in het beladen promotieduel. Met een stand van 4-7 op het scorebord gingen beide ploegen de rust in.

Een gelopen race was het zeker niet. Sparta Zwolle werkte vaker in de tweede helft een achterstand weg. De Ermeloërs lieten er echter geen gras over groeien en bouwden de voorsprong verder uit. Het geloof in promotie verdween bij de Zwollenaren en de wedstrijd werd plichtmatig uitgespeeld. Na afloop was het promotiefeestje op Zwolse bodem voor Dindoa.

Teleurstelling overheerste bij de spelers van Sparta. “Een collectieve off-day op het belangrijkste moment,” concludeert Jesper Walinga, speler van Sparta. “We hadden meer verwacht van deze wedstrijd. Hoe dan ook, we mogen trots zijn op de behaalde resultaten dit seizoen.”

Foto’s en verslag: Peter Denekamp

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!