Wat ruist er in het maïsgewas… (video)

woensdag 4 oktober 2017
Wat ruist er in het maïsgewas… (video)

Op de maïsvelden van De Tippe langs het treinspoor van Stadshagen zijn tractoren druk in de weer met het oogsten en afvoeren van maïs. Menig huishouden zal zich al hebben afgevraagd waar die constante bromtoon vandaan komt. Door de zuidwestenwind draagt het geluid op de velden ver de wijk in.

Eén oogstmachine rijdt met stevige lampen door een pikdonker landschap, terwijl tractoren met hun felle lichten banen lange strepen trekken door de velden. Het levert een prachtig schouwspel op van dansend licht en simultaan rijden terwijl de oogst in de bakken van de tractoren wordt gespuwd.

Al jarenlang wordt er maïs verbouwd op de akkervelden van De Tippe. Het gebied, dat in een nabije toekomst bebouwd gaat worden, stond al eerder op de rol voor de bestemming van woongebied. Maar de crisis zette daar een voorlopige streep doorheen waardoor de landbouwers nog een aantal jaren respijt kregen.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!