Voetpad Milligerplas tijdelijk afgesloten door zandwinning

donderdag 30 november 2017
Voetpad Milligerplas tijdelijk afgesloten door zandwinning

Vanaf maandag 4 december gaat de gemeente Zwolle zand winnen uit de Milligerplas. Het zand is bestemd voor bouwwerkzaamheden in Breezicht. Door de zandwinning zal het noordelijke deel van het voetpad langs de Milligerplas uit veiligheidsoverweging afgesloten worden voor publiek. Dit duurt tot halverwege maart 2018.

Het zand is nodig voor bouwwerkzaamheden voor wegen en percelen van de nog te ontwikkelen woonbuurt Breezicht. Het zand, dat naar verwachting 200.000 kubieke meter zal bedragen, wordt in een depot opgeslagen tussen de Milligerplas en de Hasselterweg aan de noordzijde van de plas.

Uit veiligheidsoverwegingen wordt van 4 december 2017 tot half maart 2018 het noordelijke deel van de Milligerplas afgesloten voor publiek. De afsluiting is een verplichting vanuit de provincie Overijssel en maakt onderdeel uit van de verstrekte vergunning. De gemeente Zwolle streeft er naar de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren.

Kijk voor meer informatie over de locatie van de zandwinning op www.zwolle.nl/stadshageninfra.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!