Gemeente presenteert plannen voor waterrobuust Breezicht

woensdag 8 november 2017
Gemeente presenteert plannen voor waterrobuust Breezicht

Energieneutraal en waterrobuust; dat is de visie voor de nieuwste wijk in Stadshagen Breezicht. Nadat de woningbouw in Stadshagen op een laag pitje heeft gestaan door de crisis, wordt nu het ene na het andere bouwproject gerealiseerd. Na Frankhuis, Carré en Breecamp-Oost is nu Breezicht aan de beurt. Het wijkdeel ligt vlakbij de Milligerplas en in één van de lagere delen van de polder Mastenbroek. Op woensdagavond 15 november wordt er door de gemeente Zwolle een informatiebijeenkomst georganiseerd over de ontwikkeling van deze nieuwe wijk.

Energieneutraal en waterrobuust
De buurt moet zich onderscheiden ten opzichte van andere buurten in Stadshagen. “Kwaliteit en duurzaamheid staan net als in de andere buurten in Stadshagen voorop. Maar hierin gaan we een stap verder. Breezicht wordt ontwikkeld als een energieneutrale en waterrobuuste buurt en houdt daarmee optimaal rekening met het klimaat. De gemeente heeft samen met de marktpartijen in het gebied een visie ontwikkeld voor Breezicht. Wij vinden het belangrijk om u als omwonende / geïnteresseerde te informeren over de plannen voor dit gebied,” aldus de gemeente Zwolle in de uitnodigingsbrief. “Vooruitlopend op besluitvorming in de gemeenteraad hechten we er aan om uw ideeën te horen zodat we deze kunnen meenemen in de verdere planvorming.”

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 15 november 2017 van 19.30 tot 21.00 uur vindt de informatiebijeenkomst plaats in KBS De Boxem aan de Oude Wetering 82a. De avond start met een plenair deel waarna de bezoekers in een informatiemarkt in gesprek kan gaan met vertegenwoordigers van marktpartijen en de gemeente over de plannen en de verschillende thema’s zoals wonen, voorzieningen, groen, duurzaamheid, klimaatbestendigheid en verkeer. Om zicht te krijgen op het aantal personen die de gemeente mag verwelkomen tijdens de informatiebijeenkomst, vragen zij de bezoekers vriendelijk uiterlijk 9 november a.s. uw komst kenbaar te maken door een mail te sturen naar stadshagen@zwolle.nl.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!