Gemeente waarschuwt voor woninginbraken

zaterdag 9 december 2017
Gemeente waarschuwt voor woninginbraken

De gemeente waarschuwt inwoners van Stadshagen nadrukkelijk voor woninginbraken. Zodra de dagen kort en donker worden, neemt de kans op inbraken toe. Daar wordt normaal gesproken ook al aandacht voor gevraagd via campagnes via internet, maar nog niet eerder zo opvallend als nu in Stadshagen zelf.

De rotonde aan de Stadshagenallee.

Aan de Stadshagenallee staat een groot LED-scherm dat inwoners moet waarschuwen voor het verhoogde risico tijdens de feestdagen. Inbrekers weten dat veel mensen vertrekken voor familiebijeenkomsten. De politie raadt mensen aan zoveel mogelijk te doen alsof er iemand thuis is: laat een lampje aan en sluit uiteraard de ramen.

Bij het bespeuren van verdachte mensen in je straat of bij het huis van je buren niet twijfelen, maar de politie bellen. In het verleden heeft dit in Stadshagen al veel leed bespaart of in ieder geval geleid tot het oppakken van inbrekers.

Het aantal woninginbraken lijkt op dit moment laag te zijn in de wijk. Volgens het overzicht van de politie werd er in de afgelopen weken ‘slechts’ tweemaal in huizen ingebroken. Een aantal jaar geleden was dat wel anders, toen werd Stadshagen net als andere delen van Zwolle geplaagd door een golf van woninginbraken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!