Diabetici uitgedaagd voor wandelevenement Stadshagen Diabetes Challenge

vrijdag 11 mei 2018
Diabetici uitgedaagd voor wandelevenement Stadshagen Diabetes Challenge

Wandelen is gezond en leuk, samen wandelen is nog leuker. Om mensen met én zonder diabetes in beweging te brengen, start woensdag 30 mei de Stadshagen Diabetes Challenge. De challenge wordt georganiseerd door Gezondheidshuis Stadshagen, Huisartsenpraktijk de Fenix en Sportservice Zwolle. Wilt u de eerste stap zetten naar een gezonde(re) leefstijl? Wandel dan 1x per week met ons mee op woensdagavond door de wijk. Samen gaan wij werken aan uw gezondheid. Laagdrempelig en dichtbij. Komt u ook in beweging? 

De challenge in Stadshagen is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Bas van de Goor is een oud-topsporter met diabetes type 1. Hij heeft ervaren wat het gunstige effect van sport en bewegen is op het leven met diabetes.

Wekelijkse wandeltraining
In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september 2018. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw, is de doelstelling om dan vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (29 september) in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen.

Startpunt
Op woensdag 23 mei is er een informatiebijeenkomst, om 19:30 uur op Sportpark de Verbinding bij CKV Sparta (adres: Nijenhuislaan 2 in Zwolle). De Stadshagen Diabetes Challenge start vanaf woensdag 30 mei, wekelijks vanuit CKV Sparta. De wandelroutes zijn per avond voorbereid en er is begeleiding geregeld. Een paar keer gedurende de Challenge wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om leefstijltips of andere nuttige informatie centraal met elkaar te delen. Daarnaast zijn er nog 3 opstaplocaties n Zwolle: Sportpark De Pelikaan in Berkum, Sportpark Marslanden en Sportpark De Siggels in Zwolle-Zuid.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven via https://www.nationalediabeteschallenge.nl/locaties/zwolle/. Vragen? Stuur een mail naar info@zwolsediabeteschallenge.nl

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven. Bekijk hier de ervaringen van een aantal deelnemers die in 2017 hebben deelgenomen:

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!