Korfbal: Spartaanse vrouwen staan hun mannetje

dinsdag 15 mei 2018
Korfbal: Spartaanse vrouwen staan hun mannetje

De korfballers van Sparta zijn nog een zege verwijderd van een langverwacht kampioenschap op het veld. De ploeg uit Stadshagen nam in en tegen Hoogkerk een lastige horde. Met name de dames van Sparta waren op dreef in het met 21-19 gewonnen duel.

Normaliter komt het leeuwendeel van de Zwolse productie uit handen van de mannen. Maar tegen een tot de tanden bewapend Hoogkerk stonden juist de dames op. In een felle eerste helft waar de thuisploeg nadrukkelijk de grens van het toelaatbare opzocht, hielden Linda Elgersma en Lisa Kouwenberg Sparta meerdere malen in de race. “We hadden het moeilijk met de pressing van Hoogkerk. Je kunt daar makkelijk mee afrekenen, maar dan moet je wel je kansen afmaken. Veel schoten misten nu precisie en er werden veel passfouten gemaakt”, zag trainer Henco Pullen.

De ploegen hielden elkaar in een spannende wurggreep, maar het was Hoogkerk dat vlak voor rust een klein gaatje vond (12-10). Na de pauze herpakte Sparta zich steeds beter. Dit keer nam Anique Steenbergen haar ploeg bij de hand met drie goals in een kort tijdsbestek. Schoten van Rowie Soldaat, Elgersma en Kouwenberg trokken de broodnodige zege over de streep. “Het is het hele veldseizoen al moeizaam. Je merkt dat de spelers mentaal moe zijn na het prachtige zaalseizoen. We hebben karakter getoond, we hoeven het karwei over twee weken alleen nog maar af te maken”, aldus Pullen. Sparta speelt zijn kampioenswedstrijd op 26 mei om 15.30 uur bij EKVA in Almere.

Doelpuntenmakers Sparta: Lisa Kouwenberg 4, Jeroen Hukema 3, Linda Elgersma 3, Anique Steenbergen 3, Maarten Schelling 3, Dion Westening 2, Rowie Soldaat 2 en Pim Steenbergen 1.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!