Raad: wel of geen nieuw zwembad Stadshagen?

zondag 21 juni 2009 1 reactie

Maandagavond buigt de gemeenteraad van Zwolle zich over de vraag of er een zwembad in Stadshagen moet komen en of deze door particulier Aakwaak mag worden gerund. De gemeente zet het zwembadenbeleid op de schop en kijkt daarbij kritisch naar de spreiding van het zwemwater in de stad. Inzet van de raad maandagavond is de komst van een mogelijk zwembad in Stadshagen, dat zonder gemeenschapsgeld gebouwd kan worden.

Gemeenschapsgeld
De huidige exploitant van de zwembaden in Zwolle, SEZZ (Stichting Exploitatie Zwolse Zwembaden) is het niet met de plannen eens en wil liever zelf een zwembad in Stadshagen exploiteren, zo melden politieke bronnen deze website. Een mogelijk breekpunt is de investering van gemeenschapsgeld bij de exploitatie van een zwembad in Stadshagen door SEZZ.  

Overname
Akwaak investeert zelf geld in een eventueel nieuw bad. In de discussiepunten van de gemeenteraad valt af te lezen dat bij de mogelijke bouw van een zwembad in Stadshagen het personeel van SEZZ dat elders in Zwolle overtollig wordt, door Akwaak kan worden overgenomen.

Kans van slagen
Een zwembad in Stadshagen lijkt een grote kans van slagen te hebben, omdat het hoofdbad in de stad dan minder oppervlaktewater nodig zou hebben voor zwemlessen en dus meer voor recreatieve doeleinden. Bovendien is het voor de inwoners van Stadshagen makkelijker om een zwembad in de eigen wijk te hebben, dan daarvoor naar de Aa-landen of de stad te moeten reizen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!