Bezoekers Milligerplas hekelen ganzenpoep

zondag 22 juli 2018
Bezoekers Milligerplas hekelen ganzenpoep

Waar StadshagenNieuws eerder nog schreef over overlast door hondenpoep, loslopende honden en herrie van groepen jongeren rond de Milligerplas, blijkt nu uit overweldigende reacties van lezers dat de grootste ergernis wordt veroorzaakt door een andere bezoeker: de gans. 

Waar het strand overdag zwart ziet van de mensen, is dat buiten de drukte juist de gans. En niet zo’n beetje ook. Bovendien hebben de ganzen een vrije natuurlijke doch nare eigenschap voor de strandgasten: ze poepen alles onder. “Het strand wordt bewoond door een overvloed aan ganzen die het haast onmogelijk maken er te lopen”, schrijft een lezer in de reacties op Facebook.

Reden voor de gemeente om het strand regelmatig om te woelen, maar dat is vechten tegen de bierkaai. Ook al is de opruimploeg nog zo snel, de gans achterhaalt dat in de avond en vroege ochtend wel. Anders dan overlast door honden en jongeren, waar baasjes of overlastgevers door handhavers aangesproken kunnen worden, is dat bij de gans een heel ander verhaal.

Want hoe verjaag je zo’n dier van iets wat zij zien als hun natuurlijke habitat? En opjagen bij het strand heeft beperkt nut. Door de grootte van de Milligerplas strijken ze gewoonweg elders neer om later steevast terug te keren naar het strand. Vooralsnog een probleem waar geen kruit tegen opgewassen is.

 

Lees meer over:

| | | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!