Het lijkt wel herfst: ROVA gaat bladen ruimen

vrijdag 27 juli 2018
Het lijkt wel herfst: ROVA gaat bladen ruimen

Het lijkt wel herfst in Stadshagen. Niet bepaald door de temperaturen, maar door de vele bladeren die zich ophopen in de wijk. De aanhoudende droogte zorgt ervoor dat veel bomen nu al blad laten vallen. Om brandgevaar en verstopping van straatkolken te voorkomen, gaat ROVA de komende weken het blad verwijderen.

Ieder jaar wordt het afgevallen blad in de herfst geruimd. Door de extreme droogte laten bomen nu al blad vallen om te kunnen overleven. Hoe minder blad ze hebben, hoe minder ze verdampen, hoe minder water ze hoeven op te nemen. Om problemen te voorkomen met eventuele brandstichting is een extra inzet van ROVA nodig. Bladeren hopen zich namelijk op in hoeken van bestrating op en zijn zeer brandgevoelig, omdat het materiaal kurkdroog is. Ook wordt het blad geruimd omdat bij (hevige)regenval het blad voor de afvoerputten in de straat gaat zitten en daardoor wateroverlast kan ontstaan.

Bladruimen
De gemeente is verantwoordelijk voor het verwijderen van het bladafval in de openbare ruimte. Dit wordt gedaan door ROVA met de inzet van bladblazers en veegwagens. Daarnaast wordt op plaatsen waar veel grote bomen staan het blad ook van de gazons gehaald. Het blad wordt later tot compost verwerkt voor de Zwolse parken en plantsoenen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!