Huisarts Blanker begeleidend arts Maarten van der Weijden tijdens 11stedenzwemtocht

maandag 20 augustus 2018
Huisarts Blanker begeleidend arts Maarten van der Weijden tijdens 11stedenzwemtocht

Normaal gesproken werkt hij in zijn huisartsenpraktijk Blanker & Thiele aan de Voorsterweg in Westenholte, maar afgelopen dagen was hij op de boot als begeleidende arts van Maarten van der Weijden: huisarts Marco Blanker. De heroïsche zwemtocht van de Olympisch Kampioen Maarten van de Weijden begon zaterdagochtend. Maar helaas moest de zwemmer zijn tocht maandagmiddag na 163 km staken omwille van zijn gezondheid. “Het was medisch niet meer verantwoord”, aldus Marco Blanker tegen de NOS.

Moeilijke beslissing
Een moeilijke beslissing om te nemen.”Ik heb de beslissing genomen te stoppen. Maarten had geen keuze. We zijn het project begonnen om iets fantastisch te doen. Ik denk dat dat ook gelukt is.”, zegt Blanker tegen de NOS. In één van zijn tweets noemde hij de 11stedenzwemtocht een emotionele rollercoaster.

Ongelooflijke prestatie
De zwemtocht van Maarten stopte na 163 km. Maar wat een ongelooflijke prestatie van de zwemmer! Met zijn zwemtocht heeft hij ruim 2,5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Zijn 11stedenzwemtocht maakte veel los in het land en met name Friesland. Dag en nacht werd Maarten aangemoedigd en bijgestaan met licht. Maar Stadshagen mag ook trots zijn op Marco Blanker die de moeilijke beslissing heeft moeten nemen!
2018

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!