Vaccinatiedag in Het Anker: van lege zaal tot 940 gevaccineerden

zaterdag 10 april 2021
Vaccinatiedag in Het Anker: van lege zaal tot 940 gevaccineerden

De huisartsen in Stadshagen en Westenholte hebben vandaag gezamenlijk een grote groep mensen gevaccineerd tegen corona. Ongeveer 1250 mensen stonden op de planning in Het Anker. Dit zijn mensen in de groep ouder dan 60 en jongere mensen met hoog medische risico’s. Maar het liep anders dan bedacht. De dag begon rustig, veel te rustig volgens huisarts Marco Blanker. Het eindigde met meer drukte, zowel qua bezoekers in Het Anker, als in de media.

Onrust door advies AstraZeneca vaccin
Vanochtend postte Blanker een bericht op Twitter met bovenstaande foto: er is ruimte gemaakt voor 15 patiënten per 5 minuten, maar die opkomst bleef uit. In zijn tweet uit Blanker frustratie over de huidige vaccinatie-situatie. De mensen in de risicogroep zijn deze week afgebeld, na het advies van de Gezondheidsraad om geen AstraZeneca vaccinatie te prikken bij mensen jonger dan 60. Maar binnen de groep mensen met een hoog medisch risico zitten juist mensen die enorm wachten op de prik. Volgens Blanker: ‘zij liggen er wakker van, huilend’.

Hetzelfde advies van de Gezondheidsraad leidt onder de mensen boven de 60, die het vaccin dus wel mogen, tot twijfel en onduidelijk. En dus tot een lagere opkomst.

Oproep in de media
De tweet van Blanker leidt tot veel reacties. Van voor- en tegenstanders van vaccineren, en van mensen die vinden dat het überhaupt een chaos is. Ook de (landelijke) media pakt het op. RTV Oost berichtte vandaag over de situatie in Het Anker, met de oproep van de huisartsen aan mensen met een vaccinatie-uitnodiging: ‘kom alsnog!’ En dat werkte: uiteindelijk zijn 940 mensen vandaag gevaccineerd.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!