Speelkasteel bij Stadshoeve wordt zondag geopend

maandag 12 november 2018
Speelkasteel bij Stadshoeve wordt zondag geopend

Op zondag 18 november wordt speelkasteel ‘Werkeren’ bij Park de Stadshoeve officieel geopend. Een avontuurlijk speeltoestel voor kinderen van 5-12 jaar, op een historische plek in de wijk. Stichting de Stadshoeve organiseert zondag vanaf 14.30 uur rondom de opening een speciaal programma voor iedereen in de wijk.

In het speelkasteel kunnen kinderen volop spelen en ravotten, maar leren ze spelenderwijs ook iets over de lokale geschiedenis. Het voormalige kasteel Werkeren, dat ongeveer op dezelfde plek stond, komt op verschillende manieren terug in het speelkasteel. Ook zijn schilden aangebracht met wapens van Bentinck, Van Voorst tot Voorst en Van Ittersum.

Ontwerp
Het speelkasteel is ontworpen en uitgewerkt door het atelier Robuuste Basis uit Kampen. Dit atelier is ontstaan uit een steeds meer voorkomende vraag naar betaalbare speelobjecten voor kinderen. Stichting de Stadshoeve kijkt terug op een zeer succesvol project en hoopt dat de jeugd in Stadshagen nog lang zal genieten van dit mooie speelkasteel!

Ridders te paard
Natuurlijk worden de deuren niet zomaar open gezet, maar wordt er door Stichting de Stadshoeve een waardig feest van gemaakt. Op zondag 18 november om 14.30 uur is er een flitsend toernooi met twee ridders te paard, waarbij het publiek gevraagd wordt partij te kiezen voor een van de twee kemphanen. Na deze volwassen battle mogen de kinderen zelf deelnemen aan de kids battle. Zelfs de jongste bewoners uit de wijk kunnen hieraan deelnemen! Om 15.30 uur wordt het speelkasteel officieel geopend en vanaf dan kan iedereen genieten van deze mooie aanwinst voor Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!