Sparta Zwolle komt niet onder de verdedigende druk weg

maandag 3 december 2018

In Leek verloren de korfballers van Sparta zaterdagavond in haar tweede zaalwedstrijd van OWK. Vooral in de tweede helft kwamen de mannen en vrouwen uit Stadshagen er niet aan te pas. Eindstand: 27-18.

Van tevoren was de ploeg van Henco Pullen gewaarschuwd: OWK geeft veel verdedigende druk en zoekt daarbij de grenzen op. Na een snelle voorsprong van 0-2 en tussenstanden van 2-5, 5-7 en 9-12 leek Sparta hier goed mee om te gaan. Ondanks dat Sparta het grootste gedeelte van de eerste helft aan de goede kant van de score stond, volgden op 10-13 drie verdedigende fouten waardoor OWK op 13-13 gelijk kwam. De ruststand was 14-14. Speler Pim Steenbergen over de eerste helft: “In de eerste helft kwamen we scorend goed mee, alleen verdedigend hadden we het lastig. OWK gaf veel druk naar binnen, kon vaker in de aanval herhalen en was feller in de duels.”

Waar in de eerste helft het spel door de Zwollenaren nog regelmatig verlegd werd met snelle combinaties, kon de ploeg dit in de tweede helft niet meer opbrengen. Sparta scoorde zelf nog maar vier doelpunten. Via 16-14 werd het nog eenmaal gelijk op 16-16, maar daarna was het Zwolse verzet gebroken. OWK voerde aanvallend de druk op en liep door goed uitgespeelde kansen uit naar 19-16. Coach Henco Pullen: “In de tweede helft gingen we mee in het tempo van OWK en dat resulteerde in veel onrust en balverlies. Ons aantal doelpogingen was daardoor lager dan gebruikelijk.”

Op 20-17 scoorde de thuisploeg vijf doelpunten op rij en via 25-17 werd het uiteindelijk 27-18. Pim Steenbergen: “Als je vier doelpunten maakt in een helft dan kan je op dit niveau geen enkele wedstrijd winnen.” Steenbergen keek inmiddels alweer vooruit naar volgende week, waar de thuiswedstrijd tegen Nic uit Groningen op het programma staat: “We hebben een week om ons op te laden voor deze wedstrijd. Zaak dus om deze week de koppen bij elkaar te steken, te leren van de wedstrijd tegen OWK en de komende wedstrijd weer te laten zien wat we kunnen!”

Volgende wedstrijd: Sparta 1 – Nic 1
Locatie: Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, Zwolle
Tijd: 18:30 uur