Korfballers Sparta kijken positief terug op 2018

woensdag 9 januari 2019
Korfballers Sparta kijken positief terug op 2018

In een vol clubhuis hield Sparta Zwolle afgelopen zaterdag het traditionele nieuwjaarsgala. Een moment waarop de Zwolse korfballers terugkijken op het voorbije seizoen en vooruitblikken op het nieuwe jaar.

Sportvrienden, leden, sponsoren en vrijwilligers werden warm welkom geheten door de S-side, de activiteitencommissie. De opening van de avond vond plaats met de nieuwjaarsspeech van voorzitter Peter van Gulik.

Hij keek tevreden terug op 2018, een prachtig jaar voor de club. Hij stelde: “We zijn sportief gezien met onze selectie op het hoogste niveau ooit aanbeland. Na de vijfde plek in de zaal vorig jaar en dus prolongatie van het overgangsklasseschap, volgde het kampioenschap en de promotie tijdens de veldcompetitie. Dat we momenteel daar bovenaan staan en in de zaal ook bovenin meedraaien lijkt bijna normaal.”

Van Gulik gaf de leden een groot compliment. Naast het sportieve succes is de club ook financieel gezond, mede door de ledengroei, betere uitbating van de accommodatie en het clubhuis en nieuwe sponsoren.

Maar er waren ook kritische noten vanuit de voorzitter richting de leden: “We zullen meer ondernemerschap moeten tonen om de uitdagingen als voldoende en goede trainers bij de jeugd, zaalhuurkosten en accommodatiebeheer het hoofd te bieden.”

Een ander thema dat de voorzitter aanhaalde is dat de club aanhaakt op de woorden van de burgemeester van Zwolle. Van Gulik: “I Amsterdam? Nee, wij Sparta Zwolle! Lukt het ons om in verbinding te blijven, dan zullen we op alle fronten succesvoller zijn en daarmee als club een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.”

Na de opening werden verschillende uitverkiezingen gedaan, van vrijwilliger van het jaar tot speler en speelster van het jaar. Op een leuke en laagdrempelige wijze werden de winnaars bekend gemaakt en volgde er een feestje.

Aankomend weekend hervatten de korfballers de competitie. Voor Sparta staat de lastige uitwedstrijd tegen De Hoeve op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordwolde en begint om 21.00 uur.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!