Stadshagen groeit naar 32.000 inwoners

woensdag 13 maart 2019
Stadshagen groeit naar 32.000 inwoners

De belangstelling om in Zwolle te wonen blijft onverminderd groot. Om aan deze woonwens tegemoet te komen worden de komende jaren 6000 nieuwe woningen in de stad gerealiseerd, waarvan de helft in Stadshagen. De plannen werden afgelopen dinsdag op een wijkinformatieavond toegelicht door projectleider René Stuij van de gemeente Zwolle.

De wijk, die nu 24.000 inwoners telt, groeit via 30.000 in 2028 naar uiteindelijk maximaal 32.000 bewoners. Na een terugval in de crisistijd wordt nu volop gewerkt aan nieuwbouwplannen. Bestaande buurten worden snel volgebouwd en de verdere uitbreidingsplannen komen spoedig tot realisatie. In Breecamp-Noord komen 200 woningen en eind dit jaar wordt gestart in Breezicht, waar ongeveer 1100 huizen zullen verrijzen. In het gebied de Tippe wordt in 2021 gestart met de realisering van 1250 woningen.

Vooral oudere bewoners drongen op de informatieavond aan op de bouw van winkelvoorzieningen in de verder weggelegen nieuwbouw. ‘In Breezicht is een plek gereserveerd voor een buurtsteunpunt, met bijvoorbeeld een apotheek en een supermarkt’, meldt Stuij. ‘In de toekomst zal nader worden bekeken of deze plannen ook daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd. Met een toenemende trend van thuisbezorging zal de vraag naar fysieke winkels wellicht afnemen’.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!