Fiets- en wandelmogelijkheden Zwartewater onder de loep

zondag 17 maart 2019
Fiets- en wandelmogelijkheden Zwartewater onder de loep

Recent hebben de gemeente Zwolle en het waterschap Drents-Overijsselse Delta besloten om samen te werken aan verbetering van de fiets- en wandelmogelijkheden langs het Zwartewater.

Tot 2050 worden in de delta meer dan 100 kilometer dijken aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. Deze aanpak biedt ook kansen voor recreatieve verbetering van de 7,5 kilometer lange Stadsdijken langs het Zwartewater, van het landelijke Westerveld tot de woonwijk Holtenbroek en industrieterrein Voorst.

Aantrekkelijker verblijfs- en recreatiegebied
De plannen voor de Stadsdijken passen in de visie die de gemeenteraad onlangs vaststelde voor de Zwartewaterzone (Gebiedsvisie Zwartewaterzone): het gebied vanaf de Schuttevaerkade tot de Mastenbroekerbrug., aan de zijde van de wijk Holtenbroek. De rivier wordt als een verbindende schakel gezien tussen de binnenstad, de aanliggende wijken en het aangrenzende groen- en natuurgebied. Het Zwartewater zal aan die kant nadrukkelijker een gebied moeten worden dat aantrekkelijker wordt als verblijfs- en recreatiegebied. Het is ook de bedoeling om de oevers toegankelijker en beter leefbaar te maken.

Wonen en recreëren in de haven?
Eén van de gebieden die nader wordt bekeken is dat van de havens tussen de Twistvlietbrug en de Mastenbroekerbrug, waaronder jachthaven de Hanze. Hier wil de gemeente een combinatie van wonen en recreatie realiseren, waarbij de toegankelijkheid en beleving van het water nadrukkelijk een rol speelt. Het binnendijks bouwen kreeg op de informatieavonden eind vorig jaar en ook in de bespreking in de gemeenteraad veel aandacht.

De visie wordt uitgewerkt tot een meer concreet plan, dat rond de zomer zal verschijnen. Tot die tijd is er voor inwoners van met name Stadshagen en Holtenbroek gelegenheid om commentaar te leveren op de plannen. De data hiervoor worden de komende tijd in de media bekend gemaakt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!