Openbare ruimte Breezicht verlicht met zonne-energie

vrijdag 5 april 2019
Openbare ruimte Breezicht verlicht met zonne-energie

Niet alleen de woningen in de nieuwe buurt Breezicht worden energieneutraal gebouwd, ook de energie die nodig is voor de openbare verlichting en rioolgemalen in de openbare ruimte wordt duurzaam opgewekt. Daartoe komt er een klein zonne-eiland in deze nieuwe buurt. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om dit eiland mogelijk te maken.

Het zonne-eiland telt circa 300 panelen, die tenminste 750.000 kWh elektriciteit per jaar opwekken. Dat is voldoende om het totale gemeentelijke stroomverbruik in de openbare ruimte voor verlichting en rioolgemalen te dekken.

Het zonne-eiland sluit aan bij de ambities voor een energieneutraal Zwolle. Het eiland maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan voor Breezicht en wordt landschappelijk ingepast in de groenstructuur van de wijk. Aan de westzijde wordt het eiland afgeschermd door een rietkraag en aan de noordzijde zullen wilgen het eiland grotendeels aan het zicht onttrekken. De omwonenden zijn over de plannen ingelicht.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!